Festivaler efter sommaren

Festival känns nästan synonymt med sommaren: det vackra vädret och härlig musik. Man går runt i shorts och stövlar och sover i tält. så fort det är över längtar man till nästa sommar.

Vädret kanske är lite kyligare och nätterna lite mörkare men man behöver inte vara utan festivalkänslan ett helt år. Det finns faktiskt flera festivaler som går av stapeln under hösten. Här presenterar vi ett axplock av de festivaler som finns. Biljetter till dessa finns att köpa hos evenemang.se under ”Festivaler”. Där finns det också mer information om dessa festivaler och många fler!

Mörkaste Småland

26 september, Hultsfred.

Här kommer en tvådagarsfestival i mörkrets tecken. För att citera deras egen hemsida:

”Vi erbjuder i vilket fall som helst såväl konservativ Black Metal som avantgarde och gränsöverskridande akter. Någon högkyrklighet är det dock knappast tal om. Vårt fokus ligger tvärtom på det genuint mörka och äkta, långt från guds nåde.”

För den som gillar mörk Black Metal och hårda specialuppvisningar så är det här den perfekta festivalen! Under fredagen och lördagen kan du se hårdrocksband såsom: Demonic, Skogen, El Camino, Necrophobic och Aura Noir.

Jazz Festival Umeå

24 oktober, Umeå

Världskänd festival som lockar internationella improvisationsmusiker och jazzartister. En lite ljusare tillställning än Mörkaste Småland men med lika stor skaparlust. Här finns möjligheten för okända artister inom jazz att visa vad de går för. Under musiken finns också en vilja att skapa något globalt som sträcker sig över länder, kulturer och språk. Hit ska man gå för att öppna sinnet och diskutera musik med amatörer och professionella. På Jazz Festival Umeå kan du lyssna på: Robert Glasper Experiment, Kaja Draksler, Cracow Metro Band och Broen.

Stockholm Rocks!

7 november, Stockholm

En endagsfestival på Gröna Lund och Tyrol. Här ska det bjudas på rock från hela världen. Det är exempelvis här som det grekisk-amerikanska bandet Outloud gör Sverigepremiär. Brother Firetribe från Finland kommer också dit. Och känns inte något av dessa lockande kommer även Vandensbend’s Moonkings att göra sin enda Sverigespelning på festivalen. Vandenbend har inte varit aktiv på flera år och frontfiguren, Adrian Vandenbend, är en före detta medlem i Whitesnake. Och sista men inte minst så ska Eclipse, som spenderat de senaste månaderna i studion, uppträda och sjunga exklusivt material från den kommande skivan.