Sweden Rock Festival

Sweden Rock är precis som det låter, en festival med väldigt mycket rockmusik. Festivalen har egentligen funnits sedan 1992 under namnet ”Sommarfestivalen”, men hade inte särskilt stora band som spelande vid den tidpunkten. Med åren har festivalen utvecklats och gästas nu av stora band, såsom Black Sabbath, Disturbed, Volbeat och Iron Maiden. 2008 var Sweden Rock till och med den största festivalen i Sverige genom tiderna med sina 33 200 besökare, och hit kommer alltifrån barn och ungdomar till vuxna och pensionärer.

Fullt ös på Sweden Rock

Festivalen har genom åren gått igenom många förändringar. Musiken som har spelats har gått från vanlig rock till en blandning av rock och lite hårdare genrer såsom metal. Festivalen tillbringades dessutom från början i Olofström och flyttades senare till Karlshamn. Tillslut hamnade festivalen där den är idag, i Norje utanför Sölvesborg. Hit åker många årligen för att se årets band och njuta av varandras sällskap. På Sweden Rock finns det även tillfälle ett handla bandtröjor och andra accessoarer för att stödja sitt favoritband.

För att köpa biljetter till Sweden Rock Festivalen kan man vända sig till deras egna hemsida eller till andra internetsidor med biljettjänster. Om man är sent ute kan det vara klokt att checka in om de har någon Facebook-sida, där lägger väldigt många ofta ut biljetter som de säljer i sista minuten, då de själva fått förhinder. Det största rådet är att vara ute i god tid om man vill ha en biljett.