Varför gå på musikfestival?

Anledningarna till att gå på en musikfestival kan vara många, men ack så olika för oss alla. Många gillar gemenskapen som man med största sannolikhet får med alla som tycker om liknande musik, men den största anledningen brukar oftast vara artisten eller bandet som man ska lyssna på. Kanske har det varit en artist man lyssnat på sedan barnsben, eller så är det den senaste artisten på toplistan som man helt enkelt bara inte får missa.

concert

Att sammanhållningen är stor är bara en av anledningarna till att man går på musikfestival. För många är det även ett äventyr som innebär att man åker en bit ifrån hemmet, kanske till och med campar med sin familj eller med sina polare och helt enkelt lär känna många människor. Artisterna må vara viktiga, men hela arrangemanget runtom är också väldigt viktigt. Vi alla har nog någon gång gått igenom ett arrangemang eller någon festival där antingen transporten dit varit undermålig eller helt enkelt campingplatsen varit väldigt illa vald.

De gånger man faktiskt har tur med vädret kan en musikfestival vara en av dem bästa dagarna på sommaren, då man tillsammans med andra, familj och vänner njuter av det som för många ger en inre frid och lycka, nämligen musik.

Det finns flera olika sorters festivaler och en av dem största är naturligtvis Melodifestivalen som är lite mer kontrollerad och inomhus. Eurovision är den stora tävlingen som går av stapeln i Danmark 5-10 maj 2014 i Köpenhamn, kolla man in oddsen just idag så ligger Norge i topp och tätt efter kommer Sverige. Sedan finns det andra festivaler som sker under lite mindre kontrollerade former och oftast utomhus med en lite mer avslappnad känsla över det hela.