Way Out West

Way Out West är en festival för dig som älskar rock, hiphop och electro. Artister som Takida och N.E.R.D, men även populära svenska artister som Robyn och Håkan Hellström har spelat här. Festivalen kombinerar olika genrer och sträcker sig därför till väldigt många olika personer i världen. Arrangörerna tänker dessutom väldigt mycket på miljön. Way Out West är den första festivalen i Sverige som har lyckats bli KRAV-märkt. 2012 annonserades det exempelvis ut att all mat på festivalen skulle vara vegetarisk, av miljöskäl. Detta möttes såklart med både positiva och negativa reaktioner. Oavsett så har Way Out West lyckats vinna flera priser. Internationellt har festivalen bland annat vunnit MTV O Music Awards för att ha varit den mest uppfinnelserika festivalen.

Bra ös på Way Out West

Festivalen pågår under tre dagar i Göteborg och har blivit ytterst populär bland människor som älskar all typ av musik och är öppna för olika kulturer. Att gå på festival öppnar inte bara upp möjligheten att träffa nya vänner utan stärker även banden till de vänner du redan har. Att campa och samtidigt se på artister man kanske sedan länge velat se live på scen är otroligt roligt att göra tillsammans. Många gånger blir artisterna så mycket bättre i ens ögon när man får se dem i egen person när de uppträder. Det ger också så mycket mer känsla till låtarna.
Viktigt att tänka på är att vara i tid så att biljetterna inte tar slut då Way Out West är en mycket populär festival. En del som är ute i sista minuten kan ha tur och hitta någon som vill sälja sin biljett utanför festivalen eller på nätet.